thumbnail mka new groen

Image


Krista Koopman


Advocaat | Email
06-11919114

Krista Koopman is strafrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en sinds 2009 werkzaam in de advocatuur.

Naast de masterclass rechtspraktijk heeft zij ook de minor 'Jeugd en Criminaliteit' afgerond. Door deze voorliefde voor het jeugdrecht is Krista voornamelijk werkzaam als advocaat op het gebied van het algemeen (jeugd)strafrecht, detentierecht en het civiele jeugdrecht (personen- en familierecht).

Hieronder vallen onder meer de jeugdbeschermingsmaatregelen als ondertoezichtstelling (OTS) en (gesloten) uithuisplaatsing (UHP), waarbij zij zowel namens de ouders als minderjarigen kan optreden.

Op het gebied van het familierecht behandelt Krista ook veel jeugdzaken die te maken hebben met omgang en gezag, zoals (wijziging of verzoeken om een) omgangsregeling, (wijziging of verzoeken om het) hoofdverblijf, gezamenlijk of eenhoofdig gezag, herstel in het gezag, vervangende toestemming (bijvoorbeeld voor erkenning of paspoort), voogdij en naamswijziging.

Zij streeft er naar om, waar mogelijk samen met de ouders, te komen tot de beste situatie voor de kinderen en het gezin. Krista Koopman is lid van de Werkgroep Strafrecht (Utrecht) en de Vereniging van Nederlandse Jeugdrechtadvocaten (VNJA).

Krista Koopman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd (behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur):

Personen- en Familierecht 
- Jeugdbeschermingsrecht
- Ouderschap en erkenning

Strafrecht 
- Financieel economisch strafrecht
- Fiscaal strafrecht
- Internationaal Strafrecht
- Jeugdstrafrecht
- Milieu strafrecht
- Militair strafrecht
- TBS
- Uit- en overleveringszaken
- Vreemdelingenstrafrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Meulemeesters Koopman Advocaten
Kantoorvilla Huize Schaerweijde
Utrechtseweg 75
3702 AA Zeist

info@meulemeesters-koopman.nl
Telefoon: 030 - 7024930
KvK 71957855